Cookies i långpanna med daim och choklad
catrineyngbro
catrineyngbro

Cookies i långpanna med daim och choklad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 2 dl farinsocker
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 5 dl vetemjöl (300 g)
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 200 g choklad, grovhackad
  •  
  • Garnering
  • 1-2 st dubbel daim
  • 1 dl chokladknappar, ljusa eller mörka
  • Baka med Josefin

Beskrivning

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt (35×25) med bakplåtspapper.
    Smält smöret och dra sedan väck från värmen, låt svalna en aning.
    Vispa ihop smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en skål.
    Tillsätt 1 ägg + 1 äggula och vispa snabbt ihop.
    Blanda de torra ingredienserna i en separat skål, sikta sedan ned i smörblandningen. Blanda tills allt mjöl nästan är inarbetat, då häller du även i den grovhackade chokladen. Fortsätt blanda till en jämn deg.
    Häll upp degen i formen. Bred ut jämt med en slickepott/spatel.
    Grädda i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter. Hacka daim under tiden kakan gräddas.
    Så fort kakan kommer ut ur ugnen så toppar du kakan med daim och chokladknappar. Strö över flingsalt.
    Låt svalna helt i rumstemperatur innan du skär upp kakan i rutor. Förvara kakorna i en lufttät burk i rumstemperatur.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.