Cognacsås oxfilé recept

Oxfilépasta med cognacsås

Oxfilépasta med cognacsås

Sist vi gjorde oxfilépasta blev jag lite besviken, vi lyckades inte riktigt få till det där supergoda men denna gång blev det verkligen helt perfekt

TBT - Nyårsafton 2015

Oxfilé med en av mammas specialgjorda potatisrätter och en god cognacsås. TBT - Nyårsafton 2015. 10 mars 2016, 08

Cognacsås

 Skala,  finhacka och fräs löken tillsammans med svartpeppar i lite smör/olivolja i en kastrull.  Tillsätt Cognac, vatten och kalvfond och låt det koka i 5 minuter

Pasta med biff och cognacsås

300 g biff (oxfilé, fläskfilé, entrecote)200 g svamp som champinjon, kantareller eller shiitake (ca 10 stora svampar) 1 gul lök 1 klyfta vitlök 4 dl vispgrädde 2 tsk soja 2 tsk cognac1 msk kalvbuljongsalt och nymalen svartpeppar 1 msk stekmargarin1 msk olivolja parmesanost1

Snabb lyxpasta

Den här pastan är verkligt snabblagad – förutsatt att man har ljuvliga rester kvar av oxfilé i peppar- och cognacsås