Coeur de filet persilja recept

Coeur de filet provencale

Coeur de filet provencale

Blanda smör, krossade vitlöksklyftor och persilja. På nyårsafton ville jag servera det helstekta köttet på ett annat sätt än det vanliga och då föll valet på den gamla klassikern Coeurdefilet provencale - Oxfilé och skivad potatis med en massa vitlök
Coeur de filét Provencale

Coeur de filét Provencale

4 ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten) salt och svartpeppar 1 msk smör Vitlökssmör 1 stor vitlöksklyfta 1 kruka persilja 100 g rumstempererat smör 1/2 tsk worcestershiresås Råstekt potatis 900 g potatis (gärna amandine) 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 msk olja Tillbehör 150 g haricots verts 4 skivor bacon persilja 2 msk ströbröd 1 msk olivolja 4 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Coeur de filet provençale

Coeur de filet provençale

Rör ihop smöret med denpressade vitlöken och finhackadepersiljan. Garnera med persilja och servera genast
Coeur de Filet Provençale

Coeur de Filet Provençale

Rör ihop smöret med denpressade vitlöken och finhackadepersiljan. Garnera med persilja och servera genast tillsammans med en sallad
Coeur de filet provençale

Coeur de filet provençale

Rör samman smör, vitlök, persilja, salt och peppar. Om denlängsgående senan på filén finns kvar ska den skäras bort, annars dras köttet ihop under stekningen
Coeur de filet provencale

Coeur de filet provencale

Gör vitlökssmör genom att blanda smör med vitlök och persilja, salt och peppar. Ta oxfilén och bryn den runt om i smör och rapsolja i stekpanna
Coeur de filet provencale!

Coeur de filet provencale!

Men nu var det dax, hade allt utom persiljahade jag och denglömde jag att köpa, så det fick bli lite torkad dragon som garnering
Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 700 gram oxfilé , mittbiten 1 kg potatis(ar) , tunt skivade 0 odefinierad rapsolja , till stekning 0 odefinierad smör 0 odefinierad salt 0 odefinierad peppar Vitlökssmör 75 gram smör 3 st vitlöksklyftor , pressad eller riven 2 msk persilja 10 droppe(ar) worcestershiresås Köp receptet
Oxfilé provencale

Oxfilé provencale

Coeurdefilet” är en klassiker som är lika god att servera till vardags som till fest. Låt köttet stå i rumstemperatur en stund om den är kall innan du steker den
Bemärkelsedag & svampmani - oxfiléfrossa

Bemärkelsedag & svampmani - oxfiléfrossa

"Coeurde Filét Provencale" (säg det till en fransos och han sneglar frågande på dig). Med anledning av detta blev middagen igår lite extra festlig

Coeur de filet provencale.

Bryn den runtom i en stekpanna. Skala och skiva potatisen tunt, i matberdaren går det snabbt och lätt att skiva

Coeur de filet provençal

Lägg köttet i en eldfast form och stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Ta ut köttet och låt det vila