Rör samman fett, skalad, pressad vitlök, persilja, salt och peppar. Om denlängsgående senan på filén finns kvar ska den skäras bort, annars dras köttet ihop under stekningen
Blanda smör, krossade vitlöksklyftor och persilja. På nyårsafton ville jag servera det helstekta köttet på ett annat sätt än det vanliga och då föll valet på den gamla klassikern Coeurdefilet provencale - Oxfilé och skivad potatis med en massa vitlök
4 ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten) salt och svartpeppar 1 msk smör Vitlökssmör 1 stor vitlöksklyfta 1 kruka persilja 100 g rumstempererat smör 1/2 tsk worcestershiresås Råstekt potatis 900 g potatis (gärna amandine) 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 msk olja Tillbehör 150 g haricots verts 4 skivor bacon persilja 2 msk ströbröd 1 msk olivolja 4 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Rör samman smör, vitlök, persilja, salt och peppar. Om denlängsgående senan på filén finns kvar ska den skäras bort, annars dras köttet ihop under stekningen
“Coeurdefilet” är en klassiker som är lika god att servera till vardags som till fest. Låt köttet stå i rumstemperatur en stund om den är kall innan du steker den