Vispa lemon curden mjuk och blanda ner mascarponeost och citronskal, men rör inte för mycket. Det blir citronpajen från uterummet med färska bär på, naturligtvis kan ni använda frusna bär eller färsk frukt om ni hellre vill det
Vispa lemon curd och vispgrädde till en fluffig kräm. Du behöver4 personer2 dl glutenfri mjölmix2 msk socker1 påse hackad mandel100 g smör2 dl lemon curd4 dl vispgräddeHallonBlåbärChoklad karl fazerMyntaGör såhärSätt ugnen på 225 grader
Jag fick en idé om att göra någon sorts citronpaj häromdagen. Och sen trillade jag på ett amerikanskt recept på lemon bars och kände att detta var något jag var tvungen att testa
Receptet på citronpajen kommer från Mary Berry, domaren i engelska "The Great British Bake Off". Lemon tart175 g vetemjöl100 g smör25 g florsocker1 äggula1 tsk kallt vattenFyllning5 ägg125 g grädde225 g socker3-4 citroner, juice och finrivet skal
Citronpaj, wienerbröd med citronkräm, klicka i lite i praliner, tillsätta som smaksättning i muffins, fyllning i tårtor, ja det finns en del att ha sin curd till
Här kommer ett förslag till en god citrusdessert eller fika, citronpaj. Till en Lemon PieBotten4 dl vetemjöl1½ dl florsocker125 g smör1 äggFyllning2 citroner, rivet skal och saften6 ägg2½ dl strösocker2 dl vispgrädde (ovispad)Halloncoulis200 g färska hallon4 msk strösocker2 dl vattenBlanda samman alla ingredienser till skalet i en matberedare eller för hand
Jag kommer definitivt göra lemon curd igen, den blev galet god. 300 g kallt smör8 dl vetemjöl1 dl florsocker2 st ekologiska ägg1 msk kallt vatten (om det behövs)Lemon Curd