Gör degen i matberedare, tryck degen i en form med avtagbar kant, kyl ca 30min. Sätt ugnen på 200 grader, grädda skalet mitt I ugnen ca 12 min, låt kallna helt,
Citronkräm: blöttlägg gelatinblad i kallt vatten ca 5 min, riv citronskal och pressa ut ca 1 dl saft. Vispa äggulor och hälften av sockret fluffigt. Koka upp citronsaft, skal och socker, låt smöret smälta med, häll blandningen över äggfluffet, rör runt och häll tillbaka i kastrullen och värm under omrörning till 84 grader, den ska bli krämig,
dra kastrullen från plattan, krama ur gelatinblad rör ner I blandningen, låt kallna gärna över natten i kylskåp.
Sätt ugn på 250 gr gärna grill funktion,
Vispa äggvitor med 1msk socker till ett fast skum. Koka 2 dl socker och vatten tills det är 122 gr ,häll den heta sockerlagen i en tunn stråle ner i äggvitevispet samtidigt som du vispar marängen till den bli kall och glansig, bred ut citronkrämen i skalet, spritsa ut marängen i fina toppar över pajen, grädda i övre delen av ugnen så den får fin färg
Nu är det dags för fyllningen där du häller upp den kondenserade mjölken i en bunke och blandar sedan i äggulorna, saften från citronernaoch det rivna skalet
Skrubba citronerna i varmt vatten och torka sedan av dem. Jag ska alldeles strax sticka iväg och träna en timme och sen måste jag tvätta och packa lite grejer inför imorgon när jag och mina föräldrar ska åka upp till stugan
Ev kan du doppa klyftorna i lite citronblandat vatten, så behåller de färgen också, men låt då äpplena rinna av och torka till innan du förpackar i burkar eller plastpåsar
Ett recept kommer det såklart idag, en variant av sockerkaka med kokos ochcitron. Har pausat i min rensning i köksskåpen för att skriva här och samtidigt titta på mitt favoritprogram Husdrömmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.