Gott är det, uppfriskande, törstsläckande och med god smak av ingefära. Jag älskar den här ölen, som förresten blir mer som cider, eller sparkling ingefärsdricka
skalet och saften från en citron. lite ingefära. Eftersom vi inte var hemma i onsdags så kollade vi på finalen av Grillmästarna när vi kom hem i torsdags och jag blev lite inspirerad av deras mixed grill tallrikar (grattis Martin föresten även om jag höll på Jimmy som ju faktiskt bor här i Torslanda)
Saften från en citron. Men klassiskt är att den baseras på en en bas av mörkt öl som spetsas med någon form av starksprit och sedan sötas upp med exempelvis julmust eller sockerdricka
Servera som tilltugg tillsammans med citron att pressa över. Pajen blir krämig av sötpotatispurén och philadelphiaosten och får en kryddig smak av ingefäran och den rivna muskoten
Blanda äppelmust, kryddor och citronsaft i en kastrull. Men i takt med att man drar ner på snabbmat, öl, chips och godis, så blir det mycket pengar över att lägga på fina råvaror
De är gjorda av nötsorter som är väldigt spröda så du ska helst inte byta ut dem mot allt för torra sorter, annars kan du nog smaksätta dem hur du vill men här kommer mina som är smaksatta med Ingefära/Carob och Vanilj/Citron
Mycket har hänt sedan den fläskfilé- eller kycklinggrytan på creme fraîche med franska örter och citronpeppar han gärna lagade åt oss under studietiden
Garnera med citronklyftor och bladpersilja. Häll i olivoljan i en stekpanna, hetta upp, lägg i lök, vitlök, pepparfrukt och ingefära, bryn tills den gula löken är genomskinlig
SÅS MED INGEFÄRA, CITRON, FISKSÅS & BULJONG, KIM QUI. Det här kan ju inte ni veta men jag var i Berlin i somras, jag och syster hälsade på vänner & bekanta och åt otroligt god och billig mat
Smaka av med salt, peppar och citron. Som förra årets julsnaps från Altia t ex, en ockrafärgad pärla, kryddad med kummin, ingefära och ett starkvin från Tarragona
Röd chili, mynta, citron. - Öl, ofta hantverksmässig öl men även Dry Martini. Rör ingredienserna med is, sila i ett cocktailglas och garnera med en oliv och vrid ett citronzest över glaset