Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker – vispa tillsammans till en slät smet. Fick bli en mjölkchokladcheesecake med chokladtryffel denna gång
Denna fantastiska tårta, bestående av kladdkaka, cheesecake, kolakräm och chokladtryffel, bakade jag för ett par veckor sedan till vår äldsta dotters födelsedag
Mörk Chokladtryffel med Passionsfrukt. Färskost på Fjällfil. Strålande tider. Nu går vi mot den högtid på året, som fungerar riktigt bra för oss som äter LCHF
Jag fyllde bottnarna med hallonkompott, chokladtryffel och glasskräm. Den här har jag gjort som en vanlig tårta inuti, men garnerat med en smör- färskostblandning
Blanda i socker och färskost och mixa eller rör slätt. 400 g naturell färskost. Krossa kexen fint. Smält 50 g av smöret och blanda i sirapen och blanda med kexen till en smuldeg
Blanda ner socker och färskost och rör slätt. Under tiden som kakan kyls så gör du chokladtryffeln. Bred chokladtryffeln i ett jämnt lager över den kalla kakan och frys den över natten
Nutellafrosting 2/3 burk nutellaca 200 g philadelphia eller annan färskostlite florsockerKolakräm1 dl mjölk1 1/2 dl grädde1 dl socker1 msk smör100 g chokladca 3 dl florsockerKoka samman mjölk, grädde, socker och smör till en kräm, i ca 10 min. Chokladtryffel 100 gram hasselnötter 100 gram Mörk choklad med Hallonsmak Ska vara mycket hallonsmak 1 dl vispgrädde 1 msk smör Rosta hasselnötter i en torr stekpanna tills de får lite färg. hallon)150 g smör, mjukt150 g naturell färskost2 citroner, det gula av skalet rivetVispa ihop samtliga ingredienser, fyll i spritspåse