Chimichurri grillad recept

Grillad chimichurri

Grillad chimichurri

Chimichurri är en latinamerikansk sås som använda mycket till grillat kött. Den här chimichurrin blir rundare och sötare i smaken
Grillad flankstek med chimichurri och rostad färskpotatis

Grillad flankstek med chimichurri och rostad färskpotatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köp hem 600 gram Flankstek 1 kg färskpotatis 1 kruka(or) färsk basilika 1 kruka(or) färsk persilja 1 st citron(er) Från ditt skafferi 5 msk olivolja 1 tsk salt 1 klyfta(or) vitlök 2 krm chiliflakes 4 krm svartpeppar 2 msk Mat & Bak smör Köp receptet

Chimichurri – gott till grillat.

Servera chimichurrin till all sorts grillat. Denna sås kan användas både som marinad (kör den då i mixer till en slät sås), dressing eller grillsås
Grillad picanha med chimichurri och bearnaisesås

Grillad picanha med chimichurri och bearnaisesås

Chimichurri50 g färsk bladpersilja 30 g korianderblad 3 klyftor vitlök 1 citron, pressad 0,5 msk salt 1 krm peppar, nymalen 0,5 msk chiliflakes 1 tsk rökt paprikapulver 1 dl olivolja

Grillad fläskkarré med chimichurri

Chimichurri. Servera gärna med grillade grönsaker som t ex grön sparris och gula cocktailtomater. Blanda alla ingredienser till chimichurrin coh smaka av med lite salt
Grillad lammstek med chimichurri

Grillad lammstek med chimichurri

Vik ut köttet. Pensla med smör-&rapsolja och salta. Grilla över glöd 5 min på varje sida. Lägg köttet vid sidan av glödbädden och fortsätt grilla tills innertemperaturen är 60°