I söndags var jag hemma hela eftermiddagen och passade på att ägna mig åt ett hederligt långkok. För ett par månader sedan åt jag en så himla god chiligryta på Köttbaren i Stockholm, och ända sedan dess har jag velat laga en egen
Storkok och långkok är bra på många sätt och vis. Äkta Chiligryta. Färgglad bönröra Äkta Chiligryta. I lördags när vi firade Oliver så bjöd vi inte bara på tårta
Den här grytan är ett riktigt långkok på nötbog, perfekt att sätta igång en ledig dag då den behöver stå och puttra närmare 4-5 timmar och behöver inte passas hela tiden
Gott och skönt att göra långkok på helgen för att ha i veckan som kommer. Ett recept som kommer från Tommy Myllymäki och det finns förstås massor av liknande andra
Jag älskar långkok, inte bara smaken utan även enkelheten av att göra dem. Jag lät chiligrytan stå och sjuda över natten på väldigt låg värme och när jag tittade till den på morgonen och rörde runt med en slev så trillade köttet sönder i småbitar och allt doftade underbart
Grytor är perfekt, speciellt långkok när man är ute i trädgården och fixar. När nu inte solen vill visa sig och värma oss, så får det bli en het chiligryta med choklad
Jag har gått och tänkt länge på något att laga med vår slow-cooker maskin jag köpte på City Gross för åtskilliga år sedan (självklart inköpt till halva priset, ekonomisk som jag är)
Först och främst en mustig och god chiligryta. Själv tycker jag om att tillbringa mina söndagseftermiddagar hemma i köket så här års, experimenterandes med olika långkok
Chiligryta. med smak av långkok till Fars Dag. Istället för ett långkok till rotmoset, som faktiskt inte tar så lång tid att laga, går det bra med stekt falukorv
3 paket naturellt vegokött á 300 g (jag använde oumphs naturella, men även anammas vegobitar funkar fint att långkoka. 3 paket naturellt vegokött á 300 g (jag använde oumphs naturella, men även anammas vegobitar funkar fint att långkoka
Nästa chiligryta så skall jag testa att bara grovhacka och rosta chilin i en het panna. Jag tänker dock att ni fattar bäst vad jag menar med det namnet, ni vet vi snackar långkok, högrev, chili och öl
Så idag fick det bli ett långkok en chiligryta som passar perfekt i förkylningstider. Det är väldigt gott med grytor speciellt med långkok, man kan göra en massa annat samtidigt som man gör något annat
Jag älskar långkok, inte bara smaken utan även enkelheten av att göra dem. Jag lät chiligrytan stå och sjuda över natten på väldigt låg värme och när jag tittade till den på morgonen och rörde runt med en slev så trillade köttet sönder i småbitar och allt doftade underbart