Fortfarande taggad efter att ha hittat chipotle (rökt och torkad jalapeño) och anjos i lokala affären så bestämde jag mig för att testa göra en chiligryta american-style men med lite svenska influenser i form av lök och morötter då det finns få saker som lyfter nötkött lika bra
Dessutom kan billiga köttbitar med lite tid bli godare än godaste oxfilén. Äkta Chiligryta. Har varit sugen på att göra en riktig chili med helt kött ett tag (typ sedan vi var i Lindvallen och jag åt den goooodaste på Gusav bar och grill) och hittade ett recept på tasteline på en "äkta chili"
Fräs köttet runt om, lite i taget, lägg över köttet i en gryta, ta även med benet. Peppra och salta på köttet i grytan och vänd runt, tillsätt alla torra kryddor och vänd runt
Köttet ska bara falla sönder och bli till en god och smakrik röra. 2 kg fransyska kött2 burkar mörk öl1 msk kanel 3 vitlöksklyftor1 chilikrydda 2 msk oxfond2 gula lökar 5 morötter 2 röda paprikor 1 tsk spiskumminSalt och peppar En bit riven ingefära1 liter vatten 2 msk tomatpuré 1 dl rött mustigt vinStek köttet på hög värme först
Skär upp köttet i mindre kuber och lägg det i en bunke, salta och peppra. tillsätt sedan dom torra kryddorna och chipotle och låt det gå någon min till, då tillsätter du tomatpuré och det brynta köttet