kanel. I en underbar kokbok av Anna och Fanny Bergenström läste jag en gång ett recept där det ingick chipotle, en rökt torkad chilifrukt som enligt vad jag förstår används en hel del i mexikansk matlagning, och ända sedan dess har jag varit sugen på att testa det
Öl är en vanlig ingrediens i chili, men jag hade aldrig tidigare lagat chili med porter. Så snart tanken slagit mig kändes det givet att denna dryck borde kunna höja en chili till nya nivåer
Jag brukar inte vara den som förordar variation bara för sakens skull, men när jag härom veckan skulle laga chili, kände jag att jag verkligen inte var det minsta sugen på nötfärs
Strö över spiskummin, kanel och chipotle och blanda väl. Samtidigt bidrog den torklade chipotlen med precis lagom mycket bett för att det inte skulle bli trist och mesigt
Jag lät chiligrytan stå och sjuda över natten på väldigt låg värme och när jag tittade till den på morgonen och rörde runt med en slev så trillade köttet sönder i småbitar och allt doftade underbart