Kom bara ihåg att anpassa mängden citronsaft efter den smak eller det bär du använder så att du får till den rätta “lätt syrliga” smak du är ute efter i en cheesecake
rivet skal från ½ citron. För kompott på rabarber är just vad det ligger där i glaset varvat med kexsmulor och ostkräm, det är en variant av cheesecake som serveras i portionsform och den är lite enklare att laga till än vanlig cheesecake
11 citron, saften. 1cirka 250 g färska bär och frukt, till exempel hallon, blåbär, jordgubbar, kiwi, fikon och granatäppelkärnor. Tillsätt citronsaften och häll upp smeten i formen och grädda i 25-30 minuter (tills den stannat i mitten). 1Garnera med t ex halverade jordgubbar, hallon, blåbär och skalad kiwi, skurna i klyftor, fikon i klyftor, granatäppelkärnor och mynta, pudra med florsocker. 1Njut av din goda cheesecake
Hallonen kan bytas ut mot jordgubbar eller blåbär. Ta sedan ut formarna och häll på citroncheesecaken. Vispa ihop socker och mjöl, tillsätt färskost, citronskal och vaniljsocker och blanda tills det blir en jämn smet
4 200 g färskost 2 dl gräddfil (eller lättcrème fraiche) 1/2 dl strösocker rivet skal av 1/2 citron 2 nektariner 1/2 l bär (t ex hallon, blåbär eller jordgubbar) 8 digestivekex Lägg till i inköpslistan
Det smakar gudomligt med skivade färska jordgubbar över. Pressad saft av en citron. Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med den pressade citronsaften, gärna i mikron på högsta effekt i 10 sekunder