Caponata recept

Caponata med aubergine

Caponata med aubergine

En caponata kan sägas vara Siciliens svar på den sydfranska grönsaksröran ratatouille. Caponata innehåller oftast aubergine, därtill tomat, vitlök, lök, olivolja och en skvätt vinäger
Caponata di melanzane

Caponata di melanzane

Skär auberginerna i 2 cm stora tärningar. Lägg dem i en sil, strö över salt och låt dra i minst 30 minuter
Siciliansk Caponata (grönsaksröra)

Siciliansk Caponata (grönsaksröra)

En sak som italienare däremot har hundra procent rätt att kalla världens bästa grönsaksröra, är den här Caponatan från Sicilien
Caponata

Caponata

Så vad vet jag om caponata. Caponata, på ett ungefär. Postat av Elin tisdag 12/03 2019 kl. 15. 20 Kommentera
Caponata och greijer

Caponata och greijer

Caponata är en väldigt god och mångsidig siciliansk grönsaksrätt. Huvudingredienserna i en caponata är aubergine och tomat
Caponata

Caponata

När du läser ingredienslistan tänker du säkert på rataouille, och ja caponata har många likheter med den franska grönsaksröran
Massakrerad caponata blev pastasås till kyckling

Massakrerad caponata blev pastasås till kyckling

Valet föll på att göra en caponata att äta till pasta och färdiggrillad kyckling. Caponata är en italiensk (siciliansk) grönsaksröra, snarlik fransk ratatouille, som är tacksam att göra mycket av när man ändå håller på
Caponata

Caponata

Anette bjöd på en fantastiskt smakrik förrätt när hon fyllde år. Receptet är från Ica, men är omgjort lite
Caponata di melanzane

Caponata di melanzane

Fate raffreddare la caponata e servite. Se volete una caponata un po’ più “rossa” potete aggiungere più pomodori o utilizzare in alternativa la passata di pomodoro
Caponata med vinterpotatis

Caponata med vinterpotatis

Skala och hacka lök och vitlök. Skala potatisen. Skär potatis, aubergine, squash och paprika i knubbiga bitar
Balsamico- och honungsmarinerad fläskfilé med caponata

Balsamico- och honungsmarinerad fläskfilé med caponata

1Caponata2 aubergines 500 g körsbärstomater 1 rödlök 3 klyftor vitlök 4 msk vitvinsvinäger 1 selleristjälk 0,75 dl pinjenötter 100 g gröna oliver utan kärnor 7 färska basilikablad 1 burk kapris (à 50 g avrunnen vikt) 1 msk strösocker 0,5 dl olivolja, till stekning salt peppar
Jamies Sicilianska aubergine röra - Caponata

Jamies Sicilianska aubergine röra - Caponata

Då vi provade en auberginerätt härom veckan blev vi överväldigade. Blev därför sugen på att prova Jamies recept då jag kom över det
Vitello Tonnato & Caponata

Vitello Tonnato & Caponata

Jag har tidigare haft ett lite kluvet förhållande till caponata.  Jag vet inte hur många gånger man slevat i sig kall caponata i förbifarten då den också stått ett tag och blivit riktigt mosig och vattnig