Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
En enkel och god pastasås med Kyckling. Strimla kycklingfileérna (eller stek dem hela och skiva dem sen), i med pressad vitlök, paprika och champinjoner och låt fräsa mjuka
Milda och goda smaker, som lätt går att hotta till med lite mer krydda. Förra veckan improviserade jag ihop den här enkla pastasåsen med kyckling som hon fullkomligt slukade i sig
Börja med att sätta på vattnet till pastan och koka pastan enl anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i lagom stora bitar lägg i pannan, salta och peppra
Tillsätt vitlök och tomater tillkycklingen och fräs med en stund så att kycklingen får ta smak. Tillsätt gärna lite av oljan till tomaterna också, det ger en jättegod smak
Marinaden som jag gjorde tillkycklingspetten i veckan är en traditionell och enkel marinad. En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar
Det blev också alltid mat över så att jag fick matlåda med mig till jobbet. Det var också skönt också att det var ordentliga portioner så man blev riktigt mätt
Men det blev riktigt lyckat. Det har visat sig att de gelébildande fibrerna i psyllium till stor del har samma egenskaper som gluten i samband med bakning
Rör ner kycklingköttet, pasta och tärnad paprika i såsen och låt allt bli varmt. Strimla kycklingfiléerna och bryn dem runt i en het stekpanna med matfett, ca 4 minuter. Tillsätt mjöl, vatten, fond och grädde, och koka under omrörning, 5 minuter. 2 st kycklingfiléer. 1 msk kycklingfond
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.