OCH det bästa är att det passar till mina barndoms vänner Nancy,Maria
och alla andra som inte äter gluten.
Min (camillas) prästostpaj.
3
ägg
3 dl
grädde eller ½mjölk= gräddmjölk
300 g
prästost, riven
0,5 krm
chiliflakes eller cayennepeppar
0,5 krm
nymalen svartpeppar
Gör så här
Beskrivning
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. I med en klick smör i en pajform in i ugnen tills det smält ,ta ut, i med den rivna osten
Vispa ihop ägg, grädde och kryddor.
häll över äggsmeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter eller tills smeten stannat och fått fin färg. Låt svalna.
Servera din prästostpaj ljummen eller kall med eventuell topping.Nu var min ostpaj klar till i kväll..........
Ingredienser3 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat (eller 2 tsk bakpulver, fluffigast blir dem med bikarbonat) 2 msk strösocker 0,5 krm salt 2,5 dl mjölk 25 g smör 1 ägg 25 g smör, till stekning 1 msk sirap, till stekning
Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa för hand eller i matberedare. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en smidig deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.