Blanda grönsaker, bulgur, oliver och ruccola. Oliver gav oss en skön sovmorgon. Bulgur med kyckling och fetaost2 dl bulgur1 hönsbuljongtärning2 vitlöksklyftor1 påse frysta ratatouillegrönsaker (tex Findus Green deli 400g)1 dl oliver50 g ruccola500 g kycklingfilé1 pkt fetaost (150g)salt och pepparKoka bulgur med buljongtärning enligt anvisningarna på förpackningen. 2 dl bulgur
Vi käkade den matiga salladen med oliver, salladsost, hummus och en kall sås med mynta. För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Tärna paprikan, hacka purjolöken och skiva tomaterna, och blanda ner i bulgurn med oliverna. Koka bulgurn i vatten enligt anvisningarna på förpackningen
Squashbiffar serverade med gyroskryddad bulgur, fetaost, oliver och tzaziki är vansinnigt gott. Recept på tzaziki med dill hittar ni här och recept på gyroskryddad bulgur hittar ni längre ner i detta inlägg
Till detta serverade jag tomatkompott, tzatsiki, bulgur, inlagda oliver och en god sallad. En variant på de fetaostfyllda biffarna men denna gång som köttbullar med bulgur till
Servera med råris, bulgur, quinoa eller vad du tycker är gott och en blandad grönsallad. En av mina favoriter bland Anna Bergenströms kokböcker är "Kärlek, oliver och timjan" och här i finns ett recept på kyckling som vi blev bjudna på hos goda vänner en gång
Ris eller bulgur är gott till. Kycklinggryta med paprika och oliver. Vänd ner oliver och basilika. 1 dl svarta oliver med kärnor. 1 dl svarta oliver med kärnor
Låt den svalna lite och blanda med pumpakärnor, tranbär, oliver, olivolja, vinäger, salt och peppar. Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen