Nu har jag lite gott att bjuda på här, nämligen ost & skinkfyllda gifflar… Hallå. På varje liten giffel har jag ½ skiva rökt skinka, en ”tärning” brieost och en nypa grillkrydda*
)Jag bjöd på en italiensk buffe med pastasallad, charkuterier, marinerad kyckling med örtsås, capresespett, crostini med lax och gremolata, ost och kex
Den senaste pajen i ordningen vi avnjutit är den ni ser här med grönsaker och ost i dubbel dos. Jojomensan, dubbel dos ost är det i den - ni läste helt rätt
Ädelostsås. Buffen bestod av. Vindruvor/brieost/oliver. Buffebordet. Ost. Västerbottenost kuvertbröd. Här mumsar min goda ädelostsås till sig, en sås som passar till mycket och är förödande god
färskostfyllda plommontomater. Vill du så kan du så klart använda färdigköpt smaksatt färskost, jag valde dock att köpa en neutral färskost som jag sedan smaksatte själv
Buffe,. I lördags bjöd vi hem några vänner på ost och vinkväll. Jag hade bakat jätte goda rustika surdegsbaguetter, handlat lite ostar och frukt och annat smått och gott
När alla sedan var sugna på kräftor så dukade vi upp en buffé med olika pajer, varianter på kallskuren skulle man kunna säga, varm brietårta, färskostar, miniknäcke (Wilmas och Yngdens) och så bakade jag focaccia (bästa buffébrödet)
Ostpajer med färdig smördeg gillas. Här är det verkligen fritt fram att spåna vidare på vad man kan fylla pajerna med men äggstanningen med gräddfil och ost tycker jag definitivt ska vara med
Lägg i riven ost och ta bort från värmen, rör om lite då och då tills osten har smält. 500 g färska champinjoner, 2 msk rapsolja, 2 paket bacon, 3 msk vetemjöl, ca 4 dl mellanmjölk, 3 dl smakrik ost (17%) + 50 g riven ost till garneringen, salt, peppar. Strö över med riven ost och gratinera i 250 grader i cirka 5-10 minuter eller tills de har fått fin färg och är genomvarma. 3 dl smakrik ost. 50 g riven ost till garnering