Alla bidrog till buffébordet som var fantastiskt. Skalet av 1/2 citron, finrivet. Kom på att jag inte hunnit med att skriva om släktträffen som vi hade i sommar
Utifrån det började jag sedan fundera på vad man kan äta till och resultatet blev denna väldigt goda spanska (typ) buffé, mojo rojo, kyckligbiffar, ugnsrostade tomater med oliver, bröd och saltrostade potatisar
Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Smaka av med pesto, salt och peppar samt citronsaft. Pastasallad á la Gina (för 4 om salladen är huvudrätt, 8 om det är buffé)250 g penne eller annan pasta10-12 soltorkade mjuka tomater i olivolja1 dl svarta oliver1-1½ msk torkad timjanca 1 tsk flingsaltknappt 1 tsk svartpeppar ur kvarn200 g mozzarellaostca 5 msk späda färska timjanblad150 g jamón serrano, parmaskinka eller rökt skinka (kan uteslutas)1 rejäl bunt rucolasalladca 25 fina basilikabladdressing, se nedanBörja med dressingen. 2 msk citronsaft. 1 vitlöksklyfta, riven½ kruka persilja, finhackad1 ekologisk citron, rivet skal2/3 dl olivoljaSkär laxen i mycket tunna små skivor
Blanda persilja, labneh, dadelsirap, olivolja, citronjuice och harissa i en bunke. ½ citron. 4 Ingredienser 2-3 st auberginer Salt 400 g labneh 1 knippe bladpersilja 2 msk olivolja ½ citron 2 tsk dadelsirap 1 tsk harissa Instruktioner Skiva auberginerna tunt på längden
Jag älskar att både laga olika rätter till bufféer och att äta buffémat. Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Och mitt i den värsta syltningsivern kom lägligt förr förra numret av Buffé. Blanda morötter, finrivet skal och saft av citronerna, kanelstänger, vatten och syltsocker i en kastrull
Det här är en rätt som passar utmärkt till bufféer som till påsk, midsommar, student m. Fläskfilén får ligga i en marinad med citron, rosmarin, olivolja och vitlök över natten så den blir riktigt smaskig
Receptet hittade jag i veckan, tror det var i Buffé. Dagen efter gjorde jag en omgång till och då med mycket mer ingefära och citron, lika gott det men lite mindre sötma