Börja med garneringen. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. 1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret färgas svagt rosa
Min födelsedag firade jag tillsammans med mina föräldrar i helgen. Förra veckan bakade jag Brysselkex. Jag hade med mig ett gäng på förra veckans matbloggsträff med tema Land
Söta mördegskakor med alldeles knallrosa kant fick svärmor till födelsedagsfika förra veckan. En liten fågel (hon själv) hade berättat att hon var överförtjust i just brysselkex när hon var liten - just för den fina rosa kanten
Jag planerade för brysselkex som är en av de godaste kakorna jag vet. Förutom att färga sockret med röd karamellfärg droppade jag också i några droppar essens med smak av smultron
Färga ev strösockret med lite karamellfärg och rulla rullarna i detta. Sonen ville att jag skulle baka kakor igår,egentligen ville han ha lite roliga Cake Pops då han satt och bläddra i min Cake Pops bok, men då jag inte hade alla ingredienser hemma till cake pops fick de bli lite mördegskakor istället, lite Brysselkex, så gott och när det gäller mördegskakor så blir de som godast om de görs på smör och inte margarin
Skiva rullarna i lagom stora skivor och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. När kakorna är klara kan du gärna platta till kakorna med en osthyvel eller liknande medan de är varma så de blir platta och fina
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.