Låt buljongen smälta i vattnet. Köttbullar i en gräddig brunsås, det är så gott. Jag och flera i min familj älskar vitkål, så till de flesta köttfärsrätter som vi äter med brunsås har vi gärna råriven vitkål
Tillsätt buljong eller vatten samt buljongtärning. Servera köttbullarna med brunsåsen, kokt potatis, inlagd gurka, lingonsylt och salladen (gärna med lite salladsdressing på)
Blanda samman havregryn, potatismjöl och buljong och låt svälla ca 10 minuter. Späd med kall buljong och låt koka upp under omrörning i ca 3 minuter. 1½ dl buljong. 5 dl köttbuljong
Häll över buljongen till kastrullen om det inte blev så mycket sky från den stekta färsen. Jauhelihakastike ja perunamuusi – köttfärssås i brunsås tillsammans med potatismos
Brunsås. Tillsätt buljongen under omrörning och låt det koka upp. 3 dl köttbuljong. 3 dl köttbuljong. En klassiker som brukar gå hem hos dem flesta även så hos oss
Göra brunsås. 1 1/2 tärning (mörk) ox eller vilt buljong (eller motsvarande mängd fond på flaska). 1 1/2 tärning (mörk) ox eller vilt buljong (eller motsvarande mängd fond på flaska)
Kålpudding har alltid varit en av mina favoriträtter och nu när jag inte äter kött längre är det tråkigt att inte kunna göra en hederlig, gammal kålpudding med brunsås och rårörda lingon