Broccolimousse recept

Broccolimousse

Broccolimousse

Koka broccolin ca 5 min i saltat vatten. Spola av den i kallt vatten och krama ur vätskan. Kör i matberedare tillsammans med allt utom osten
Rödtunga beurre blanc rotmospytt broccolimousse

Rödtunga beurre blanc rotmospytt broccolimousse

Till broccolimoussen. Under tiden kokar och gör du broccolimoussen. Broccolimoussen. Jag hade tänkt göra rotmos, men fick idén att i stället göra ett dekonstruerat rotmos eftersom jag ville ha det lite festligare till den fina fisken
Pilgrimsmussla, broccoli, Asien

Pilgrimsmussla, broccoli, Asien

Till broccolimoussen. Tag fram tallrikarna, lägg en klick broccolimousse på varje, lägg på pilgrimsmusslor och skeda såsen försiktigt över musslan och bredvid moussen
Rödrakor(!)

Rödrakor(!)

Jag hade tänkt servera broccoli till men lyckades överkoka den så den fick fluffas till i mixern tillsammans med basilika, citron, örtsalt och olivolja till en (vegansk) broccolimousse som är god att servera även till annat
Bovete, rödbeta, broccoli, ingefära, citron

Bovete, rödbeta, broccoli, ingefära, citron

Vackert rosaröda pannkakor på nötigt nyttigt god bovete och likaledes nyttig rödbetsjuice, serverade med en fluffig broccolimousse (vegansk) och en syrlig kräm med ingefära och citron

Torskrygg, broccolimousse & beurre blanc

Lättrimmad torskrygg med broccolimousse och beurre blanc. Fisken bakas i ugn så den är perfekt stekt utan att vara överkokt och serveras med den klassiska franska vitvinssåsen beurre blanc samt ett lent underbart gott broccolimousse och kokt potatis

Broccolimousse

En broccolimousse fungerar utmärkt till vilket kött som helst, även kyckling. Fransmännen serverar gärna en grönsakspuré, mousse, till ett gott kött, som filet eller côte de beuf eller kanske en maigret de canard – ankbröst

Broccolimousse – gott tillbehör

Koka broccolin mjuk och låt rinna av snabbt. Spara lite kokvatten att kunna späda med. Mixa med mixerstav tillsammans med rumsvarmt smör och en skvätt grädde eller crème fraîche
Lax med broccolimousse & citronpotatis

Lax med broccolimousse & citronpotatis

Laxen bakas i ugn i portionsbitar och serveras med len ljuvlig broccolimousse och citronpotatis. Broccolimoussen gör du enligt recept i eget inlägg

Påskens lammstek

potatisgratäng i kokott med parmesan, grönsakstorn av aubergine, tomat, zucchini och mozarella, ratatouille, grillad paprika, bönsallad, tomatsallad med eller utan fetaost, broccolimousse, blomkålsmousse, rödvinssås, kryddsmör i olika härliga varianter

Dekonstruerad lammstek

Man kan också tänka sig den supergoda broccolimoussen i vackert vårig påskgrön färg, kanske tillsammans med ett citron- och örtsmör eller en mustig rödvinssås

Broccolimousse

Fransmännen serverar gärna en grönsakspuré, mousse, till ett gott kött, som filet eller cà´te de beuf eller kanske en maigret de canard – ankbröst

Helstekt filé med broccolimousse

Skiva filén och servera med potatis, sås, sallad och tårtbitar av broccolimoussen. Broccolimousse. Pensla filén med olja och soja

Fyllda paprikor

Fyll paprikorna med broccolimoussen. Halvera och kärna ur paprikorna. Förväll dem i lättsaltat vatten. Koka broccolin