Lättrimmad torskrygg med broccolimousse och beurre blanc. Fisken bakas i ugn så den är perfekt stekt utan att vara överkokt och serveras med den klassiska franska vitvinssåsen beurre blanc samt ett lent underbart gott broccolimousse och kokt potatis
Till broccolimoussen. Under tiden kokar och gör du broccolimoussen. Broccolimoussen. Jag hade tänkt göra rotmos, men fick idén att i stället göra ett dekonstruerat rotmos eftersom jag ville ha det lite festligare till den fina fisken
Servera direkt med citronpotatisen och broccolimoussen och kanske en god tysk torr Riesling till. Börja med att koka potatisen mjuk i vatten – brukar ta 20 minuter
Till broccolimoussen. Tag fram tallrikarna, lägg en klick broccolimousse på varje, lägg på pilgrimsmusslor och skeda såsen försiktigt över musslan och bredvid moussen
potatisgratäng i kokott med parmesan, grönsakstorn av aubergine, tomat, zucchini och mozarella, ratatouille, grillad paprika, bönsallad, tomatsallad med eller utan fetaost, broccolimousse, blomkålsmousse, rödvinssås, kryddsmör i olika härliga varianter
Man kan också tänka sig den supergoda broccolimoussen i vackert vårig påskgrön färg, kanske tillsammans med ett citron- och örtsmör eller en mustig rödvinssås
Koka broccolin mjuk och låt rinna av snabbt. Spara lite kokvatten att kunna späda med. Mixa med mixerstav tillsammans med rumsvarmt smör och en skvätt grädde eller crème fraîche
Jag hade tänkt servera broccoli till men lyckades överkoka den så den fick fluffas till i mixern tillsammans med basilika, citron, örtsalt och olivolja till en (vegansk) broccolimousse som är god att servera även till annat
Vackert rosaröda pannkakor på nötigt nyttigt god bovete och likaledes nyttig rödbetsjuice, serverade med en fluffig broccolimousse (vegansk) och en syrlig kräm med ingefära och citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.