Baka glutenfritt med Ulrika av Ulrika Davidsson (Bonnier Fakta), har jag lärt mig att fiberhusk eller andra produkter med phsylliumfrön ger ett lyft till glutenfria bröd i stället för just glutenet, med sin geleiga konsistens
3/4 dl/ 40 g fiberhusk. 3/4 dl/ 40 g fiberhusk. Om ni letar efter julinspriation så får ni leta i mitt bloggarkiv för här är det fortfarande dåligt med julgodis och annat gotter
Men jag ville nog lagt till att det är bovetebaguetter även omdet kommer fram i ingredienslistan, så blev jag en smula besviken när jag skar upp brödet och ser att det egentligen är ett bovetebröd, "tätt" och kort i konsistensen som majoriteten av glutenfria hembakade bröd är
2 dl bovetemjöl2 dl boveteflingor1 dl rismjöl1 msk fiberhusk. 1 msk fiberhusk. Det här brödet är, innan jag började exprimentera med alternativa mjöler, det populära filmjölksbrödet med bikarbonat
Glutenfria havre- och bovetebröd. 2 msk Fiberhusk. Jag köpte senaste numret av den finska versionen av Hembakat och blev väldigt glad då jag hittade recept på olika glutenfria bröd
Men då blir det bovetebröd med pumpa- och sesamfrön istället. GLUTENFRITT KASTANJEBRÖD MED EGEN MJÖLMIX15 g jäst1½ dl linfrön1½ dl fibrex1 dl pofiber1 msk fiberhusk100 g bovetemjöl100 g rismjöl100 g majsmjöl100 g kastanjemjöl4 msk surdegspulver (quinoa- och risbaserat)1 dl oskalade sesamfrön1 dl pumpafrönca 8 dl vattenBlanda alla ingredienser med så mycket vatten att det blir en väldigt lös och kladdig deg som definitivt inte går att knåda. 1 msk fiberhusk