Strössla ev med lite frön på limpan. Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Smörj en brödform och häll ned lite skalade sesamfrön, då blir det lättare att få ut brödet när det är färdigt
Det kan man utesluta eller ersätta med brödkrydda. Jag har lagt till mortlade fänkålsfrön för smak. Skiva upp bovetebrödet, frys in och tina direkt i brödrosten
Bovete är trots namnet inte ett sädesslag utan en glutenfri ört och är nära släkt med bla rabarber. Äter man lågkolhydrats kost för viktminskning skulle jag inte rekommendera det men äter man det för hälsans skull och tränar mycket så ser jag inget problem med att ta en skiva då och då
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Baka glutenfritt med Ulrika av Ulrika Davidsson (Bonnier Fakta), har jag lärt mig att fiberhusk eller andra produkter medphsylliumfrön ger ett lyft till glutenfria bröd i stället för just glutenet, med sin geleiga konsistens
Häll bovetekrosset i en sil och skölj med ljummet vatten. Smält margarinet och rör ut med vatten. Pensla med sojamjölk och strö över pumpafrön och grädda i 10 minuter och bröden har fått en fin färg
Själva brödsmaken har vi förstärkt med hemodlad kummin som ger brödet en rustik smak. På bilden har vi använt cashewnötssmör och mandelsmör som pålägg och toppat smörgåsarna med alfalfa och gröna linser som vi groddat
Här smaksatte jag brödet med gurkmeja, spiskummin, persilja samt chiliflingor. Mall sesam, linfrö och solroskärnor till ett “mjöl” och blanda med mandelmjöl samt gurkmeja, spiskummin, fiberhusk, salt och bakpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.