Tårtbotten. Spackla och täcka tårtan med marsipan gör du samma dag som servering men tårtan blir tio gånger godare om den får stå över natten i kylen och gotta till sig
Klicka på länken om ni vill ha tårtbottenreceptet. Spacklad med chokladganache, täckt med ljusrosa marsipan och garnerad med rinnande chokladganache,maränger, färska hallon, macroner, pärlor ,ätbart glitter,och chokladpynt
CocktailbärLägg en klick smörkräm på fatet eller tårtbrickan som tårtan ska stå på, detta för att den nedre marängbotten ska stå still och inte glida runt
Botten. Har inte gjort så många "naked cake" i mina dar men när jag kollade runt på nätet för lite tårtinspiration så var det nästa bara "naked cakes" (alltså tårtor som inte är täckta med marsipan eller sockerpasta) som fångade min uppmärksamhet
Bred frosting på ena halvan och lägg på en botten. Om jag skulle låta honom bestämma så skulle det bli någon tårta med massa marsipan på toppen, han måste, som mig, utvidga sina vyer så jag googlade runt som en dåre och kom över en chokladtårta som jag bara visste att DEN ska jag baka
Ta ut anslaget när det är färdigt och låt det svalna av något i formen innan du stjälper ur det på sockrat bakplåtspapper, lägg det då med botten upp så anslaget blir jämt och fint
Pajbotten med krusbär. Sedan tärnade jag mandelmassa (inte marsipan. Krusbärspaj med mandelmassa Botten100 g smör3 dl mandelmjöl2 dl fyrkornsflingor1 ägg1/2 dl sockerFyllning3/4 l krusbär75 g mandelmassa100 g smör2 dl fyrkornsflingor1 dl sockerNågonstans där i bakhuvudet har jag det där med LCHF, så bottnen är pikulite LCHF-inspirerat och en variation av den botten jag bakade till LCHF-pajen