En sådan här sats räcker till både en bolognesemiddag, en lasagne och ett par luncher. Nu är detta ett bloggämne gammalt som gatan, för det finns tusentals varianter på köttfärssås/bolognese/vad man nu vill kalla det
köttfärssås500 g köttfärs (eller högrev att mala) 100 g champinjoner 100 g rökt sidfläsk 400 g passerade tomater 1 dl tomatpuré 4 klyftor vitlök 2 msk olivolja 2 msk smör salt svartpeppar 100 g prästost, att riva 10 lasagneplattor (gröna)
När pastan är kokt och avhälld så smaka upp bolognesen med peppar och ev. Här kommer ett extremt bra recept på pasta bolognese, det finns så många olika varianter och ingredienser som man kan ha i, och enligt vissa ska det vara på ett vis medans andra håller med till 0% men här komemr iallafall mitt bästa recept. Skala och grovriv morötterna och tillsätt dem i bolognesen när det återstår ca 5 minuter av pastans koktid (detta för att få lite tuggmotstånd). Knaperstek lite rimmat sidfläsk och strö över för att ge denna rätt ett litet lyxigare och godare resultat/Alex 500g Pasta
Smält smör i stekpanna med lite olja och bryn nötfärsen tillsammans med tärnat sidfläsk. Bolognese. 100 gram rökt sidfläsk. 6 port Bolognese. 100 gram rökt sidfläsk
eller sidfläsk. Smaka av bolognesen med salt och svartpeppar. Smaka av bolognesen ytterligare en gång innan den serveras med nykokt pappardelle och grovriven parmesan