Därför tänkte jag att kanske även ett recept på en aningens lyxigare variant med bland annat rödvin och chipotle också skulle kunna bli väl mottaget ute i era stugor
Som snabbmat i vardagen med färs och färdig tomatsås eller som bjudmat med extra tillbehör som goda oliver, ett gott (vitlöks)bröd, mozzarella och solmogna tomater och ett gott rödvin
En sådan här sats räcker till både en bolognesemiddag, en lasagne och ett par luncher. Nu är detta ett bloggämne gammalt som gatan, för det finns tusentals varianter på köttfärssås/bolognese/vad man nu vill kalla det
Jag tog det lite varsamt med rödvinet, hade i ordentligt med lagerblad och tillsatte sardeller bara för att det är så gott, och för att det så fint förhöjer smaken
jag började med soffritto, hällde i fina tomater och fin tomatpuré (det är skillnad på märkena) samt rikligt med rödvin och lät grytan långsamt koka sig färdig
En av mina favoriträtter är just pasta bolognese, speciellt om man använder sig av en något tjockare spagetti som suger åt sig såsen och blir helt fantastisk
Den är smaksatt med lök, vitlök, rödvin och örter och har en liten finstämd underton av chili. Jag blev ärligt talat tvärsur, och bestämde mig på stående för för att laga vegetarisk lasagne, och att fylla den med en linssås kryddad som en bolognese
Tillsätt tomatpuré, körsbärstomater, krossade tomater, vatten, rödvin, fond och krydda, och låt puttra ihop på ganska svag värme under lock minst en timme, gärna en och en halv