Ta bort svålen på sidfläsket. Skär fläsk, högrev och salami i fina tärningar. Tillsätt fläsk, högrev, salami och tomatpuré och låt fräsa ytterligare ett par min
köttfärssås500 g köttfärs (eller högrev att mala) 100 g champinjoner 100 g rökt sidfläsk 400 g passerade tomater 1 dl tomatpuré 4 klyftor vitlök 2 msk olivolja 2 msk smör salt svartpeppar 100 g prästost, att riva 10 lasagneplattor (gröna)
Jag gjorde en äkta Bolognese enligt ett recept från Touch of Taste. Jag ersatte högreven mot köttfärs och då det varmrökta sidfläsket var slut i affären tog jag rökt bacon istället
Ta bort svålen på sidfläsket. Skär fläsk, högrev och salami i fina tärningar. Tillsätt fläsk, högrev, salami och tomatpuré och låt fräsa ytterligare ett par min
sidfläsk (knaperstekt). En äkta italiensk bolognese som härstammar från Italiens Bolgona innehåller inte färs utan nötkött skuret i mindre bitar, en ragu, en köttsås helt enkelt som fått koka ner med lök, morötter, rotselleri, buljong, tomat etc