Spagetti Bolognese - på riktigt!
anders.larsson-4056
anders.larsson-4056

Spagetti Bolognese - på riktigt!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 portioner
  •  
  • Köttfärssås
  • 3 rödlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 morötter
  • ½ fänkål
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 skivor bacon el sidfläsk, gärna rökt
  • 500 g högrev
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 3 lagerblad
  • 400 ml köttbuljong ekologisk
  • olivolja
  • salt och peppar
  •  
  • Tillbehör
  • 500 g spagetti
  • parmesan
  • (färsk basilika)

Beskrivning

    Förberedelser och tillagning:
    Hacka lök, vitlök, morötter, fänkål, rosmarin och skär pancettan i tunna skivor.

    Fräs allt på mediumvärme med en ordentlig skvätt olivolja under lock i 10-15 minuter eller tills det är gyllene och mjukt. Rör om då och då.

    Hacka högreven i fina små bitar fräs med grönsakerna och pancettan på hög värme.

    Addera tomaterna, lagerbladen, buljongen och rödvinsvinäger, låt puttra under lock i cirka en timme. Rör om då och då. Ta av locket och koka ytterligare 15-20 minuter tills att såsen börjar tjockna.

    Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet.

    Smaka av såsen med salt, peppar och vinäger om nödvändigt.

    Lägg upp såsen på tallriken gör ett litet hål i mitten där du placerar spagetti, riv över parmesan och njut.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.