På spisen stod den rimmade bogen och puttrade i sitt spad och lugn samt i kylen kunde man ana den fruktade men ack så goda pepparrotscremen som hade sina kusiner äpple och dill medblandat
Igår blev det, en krämig purjolökssoppa med lite rökt bog som topping. Vill man göra den helt vegetarisk, så byt ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong, och skippa bogen
Så förra söndagen provade jag att laga lammstek, på bog. Lammstek på bog , 2 portioner. hel eller halv bogstek med ben, min var på ca 800 g. lammbog, lammstek, rödvinssås med karljohan, roast potatoes, saftig stek 4 rosmarinkvistar 2 vitlöksklyftor, hela
250 g bogfläsk. Skölj bönor och kikärter i ett durkslag och låt rinna av. Blanda äppeljuice, buljongtärning och potatismjöl i en kastrull och koka upp under omrörning
Sen tunt skivad mozzarellaost över hela, toppad med rökt, skivad bog och sen skjuts in i ugnen. Fredag till ända och det hare varit en lång vecka på många sätt men samtidigt har allt gått i en rasande fart
Lägg upp på fat tillsammans med den källarrökta bogen. ca 300 g Scan Källarrökt Bog från delidisken. Skala och skär potatis och rotfrukter i fina stavar, koka dem nästan mjuka i saltat vatten var för sig (de har olika koktid), skölj dem hastigt i kallt vatten så att kokningen avstannar