Blomkålsterrin recept

Blomkålsterrin LCHF

Blomkålsterrin LCHF

Blomkålsterrin kan ätas både varm och kall och passar som plockmat eller som tillbehör till kött. Blomkålsterrin 5-6 port som tillbehör till huvudrätt
Blomkålsterrin

Blomkålsterrin

En underbart smakrik liten förrätt eller del i buffé. Skinka, blomkål och grädde i en utsökt blandning

Blomkålsterrin

 Ansa blomkålen och bryt den i små buketter. Koka den mjuk i mjölk, grädde och salt.   Lägg gelatinbladen i blöt i vatten ca 5 minuter
Blomkålsterrin

Blomkålsterrin

Koka blomkålen i en kastrull med lättsaltat vatten tills blomkålen är mjuk, ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av
Skaldjurssallad

Skaldjurssallad

Lägg en blomkålsterrin i mitten och fördela skaldjurssalladen ovanpå. 1. Skala räkorna och havskräftorna
Trerättersmeny; Blomkålsterrin, laxkebab och jordgubbskräm med Chenin Blanc i glasen

Trerättersmeny; Blomkålsterrin, laxkebab och jordgubbskräm med Chenin Blanc i glasen

Meny Blomkålsterrin toppad med creme fraiche och svart rom Laxkebab med äggnudlar med créme fraiche och sweet chilisause som tillbehör Hemlagad jordgubbskräm Dryck Chenin Blanc (2007, nr 2085) från Bellingham från Paarl, Sydafrika Blomkålsterrin 1 blomkålshuvud 4 ägg 5 dl créme fraiche saften från 1/2 citron salt och peppar och riven muskotnöt efter smak
Fingermat med blomkålsterrin, pepparrotscréme och forellrom

Fingermat med blomkålsterrin, pepparrotscréme och forellrom

Ingredienser 1 st blomkålshuvud(en) , ca 500g Äggstanning 4 dl mjölk 4 st ägg 1 dl parmesanost , grovt riven 0,5 tsk salt 1 odefinierad vitpeppar Garnering 50 gram sikrom , (alt forellrom, löjrom eller laxrom) 1 msk gräslök , finhackad Pepparrotskesella 2 msk pepparrot , färsk, riven 1 dl kesella , 10 % fett 1 odefinierad salt 1 odefinierad vitpeppar Köp receptet
Renfilé a la Kollen

Renfilé a la Kollen

Gå över till att förbereda själva blomkålsterrinen på följandesätt. Stekt renfilé, potatisgratäng samtblomkålsterrin, beacon-fikon ochrostade rotgrönsakerreceptet för 4 personerIngredienser
Blomkål i form

Blomkål i form

Häromdagen hittade jag ett recept på blomkålsterrin hos Allt om LCHF som jag direkt skrev av. Blomkålsterrin, 1 form

Blomkålsterrin

1.  Koka blomkålen i en kastrull med lättsaltat vatten tills blomkålen är mjuk, ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av

Blomkålsterrin

Skär loss ca 500 g blomkålsbuketter. Koka i lättsaltat vatten så att det finns tuggmotstånd kvar (al dente)

Skaldjurssallad

Lägg en blomkålsterrin i mitten och fördela skaldjurssalladen ovanpå. 1.  1. Skala räkorna och havskräftorna

Osso buco - nästan

Denna middag hade jag dock blomkålsterrin kvar och den fick agera tillbehör istället, lätt ljummad denna gång och med citronzest över

En nobelmiddag

Gravad röding med blomkålsterrine, Kalixlöjrom och dillmajonnäs. Idag är det nobelfesten och det är få middagar som kräver så mycket planering och är så hemliga