Vissa ska absolut vara på lamm, andra absolut på kyckling och en tredje absolut på nötfärs. Då vegokött blir lite tråkigt om du bara trär upp det på en pinne utan marinad så har jag valt att utgå ifrån ett persiskt recept på kobideh kebab som är en mer uppkryddad variant, ofta gjord på nöt eller lammfärs
Marinera en bit gott lamm i en yoghurtmarinad som får det att dofta magiskt i köket när du bryner köttet i panna för att sedan steka klart till perfekt rosa i ugnen
Blomkålspure. Har länge funderat på vad jag skall göra av slaksidan på lammet. Vi har de senaste åren alltid haft lamm hemma som kommer från min bror, men antingen har jag malt ner den, eller så har jag gjort något misslyckat
Möra, rosastekta lammracks får här sällskap av en mild blomkålspuré och en klassisk rödvinssky. Gnid i lammet med denna blandning och lägg sedan tillsammans med citronklyftor, vitlöksklyftor och rosmarin i en plastpåse i kylen
Jag körde som sagt på rökt fläskfilé till men det skulle funka super med några fina bitar fisk, helstekt lamm- eller viltfilé, eller kanske ett ankbröst
medelkraftiga rätter av mörkt kött typ nöt, lamm eller vilt. Lammstek med vitlök och örter. medelkraftiga rätter av mörkt kött typ nöt, lamm eller vilt
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Under några veckorna tidigt i höstas så hade vi någon form av lammfrossa. Under två veckors tid åt vi grillad lammstek, ugnstekt lammstek med ben, lammribs och lammragu