165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g röda vinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
Vit kladdkaka med röda vinbär. Det växer otroligt mycket vinbär på buskarna i år. Själv är jag väldigt dålig på att ta hand om bären men i helgen bakade jag en kaka till efterrätt fylld med röda vinbär
Ska du gratinera gratäng med bechamelsåsen så strös ost (ca 1 dl riven lagrad ost) ovanpå bechamelsåsen eller vänds i precis innan bechamelsåsen används
urskrapat inkråm från en vaniljstång eller. urskrapat inkråm från en vaniljstång eller. ca 200 g björnbär eller andra bär. ▪ Häll upp moussen i glas eller koppar och ställ in i frysen eller kyl ca 1 timme. ca 200 g björnbär eller andra bär
Toppa tårtan med röda bär eller frukt. 1 kruka mynta eller citronmeliss. Börja med tårtbottnarna. Om du vill ha en hög kaka så gör du dubbel sats av grundrecept vaniljmuffins/tårtbotten
Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.