Häll silkestofun samt den varma vinblandningen i en mixer/blender och mixa blandningen slät. Men ikväll så är det final som sagt, så då tänkte jag laga något extra gott till middag – nämligen grillad marinerad portabello tillsammans med en bearnaisesås och krämigt blomkålsmos
Till maten blev det ett gott vittvin ifrån Nya Zeeland. Fantastiskt gott även detta vinet, faktiskt så har alla vinerna som jag fick testa ifrån Gardo & Morris varit goda
grädde, vin, fond och créme fraiche i en kastrull. Så när vi hade goda vänner på middag häromdagen åt vi denna mycket goda fiskrätt med krämigt blomkålsmos med en härlig kräftsås på fonden jag gjorde efter kräftmyset vi hade för några veckor sedan
Lite fredagspyssel i köket och det blev en favorit i nytappning, nämligen parmesanpanerad gösfilé med ugnsbakade tomater, bacon, blomkålsmos och spenatsalladen från Trines matblogg
Servera till stekt eller pocherad fisk och gärna med broccoli eller ett gott blomkålsmos. Serverad med en god vitvinssås slår den ut det mesta i fiskväg
Servera till exempel med blomkålsmos. Lägg tillbaka köttet på grönsakerna och häll på vittvin, kalvbuljong, passerade tomater, timjan, persilja, lagerblad och låt koka upp
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
600 g lax 4 tsk smör Salt och peppar 1 citron 3 dl grädde 1/2 fisk eller hönsbuljongtärning (1 msk vittvin eller vermouth) Pasta. Örtbakad torsk med blomkålsmos, 4 port. 1 msk vittvin eller vermouth
Häll på créme fraiche, grädde, fond, vin och kryddor. Servera till broccoli- och blomkålsmos. )600 g rödspätta10 cm purjolök1 st röd paprika1 st morot2½ dl créme fraiche1-2 dl vispgrädde1 skvätt vin - efter smak100 g skalade räkor2-3 msk tomatpuré2 msk hummerfond2-5 tsk curry - helt efter smak1-2 tsk dragon - håll balansen mot curry, hälften dragon mot currysalt & peppar - efter smakSätt ugnen på 200 grader. 1 skvätt vin
Servera med blomkålsris, blomkålsmos eller valfria kokta grönsaker. 1 tsk torkad2 st dillkvistar till garnering1 dl vittvinsalt & vitpeppar. Häll över buljongen och rör ner tomatpure, timjan,creme fraiche, grädde samt vin och låt grytan småkoka i 10 min. 1 dl vittvinsalt & vitpeppar