Jag sköljer fisken, pressar på citron, saltar och låter den stå och dra åt sig smakerna en stund. Jag serverade blomkålsmoset till nystekt hamsi, små sardin/ansjovis-liknande fiskar
Parmesangremolatan bestod av hackad mandel, parmesan, rivet citronskal, vitlök och persilja. I går blev det ngt så smarrigt som Rimmad torskrygg med parmesangremolata och blomkålsmos
4 Mos 900 g mjölig potatis 1/2 blomkål (ca 400 g) 1 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1 citron Gurka 1/2 gurka 1/2 msk olivolja 2 msk senap (gärna skånsk) 1 msk vatten 1 tsk dragon Karré 4 skivor fläskkarré 1/2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
en halv citron. Blomkålsmos är ett nyttigt lågkolhydratalternativ till potatismos som är lätt att variera i smak genom att byta ut eller utesluta ärtor och koriander mot tex broccoli och basilika
smaka sedan av med citron, salt och svartpeppar. Så när vi hade goda vänner på middag häromdagen åt vi denna mycket goda fiskrätt med krämigt blomkålsmos med en härlig kräftsås på fonden jag gjorde efter kräftmyset vi hade för några veckor sedan
Hade blomkålsmos, gul paprika, färsk babyspenat till. pressad saft från ½ citron. ½ citron. Tillsätt citronsaft, blanda om, lägg på lock och koka på "high" i ca 3 timmar