Helgerna går så galet fort förbi, igår när jag va ledig så passade jag på att få ner all julbelysning utomhus & städade ur uterummet, så härligt när solen skiner, så man känner hur man längtar ut, sitta i solstolen , ta mysiga grillkvällar och känna den underbara värmen mot sin hud, jag bara väntar på bikini dagarna med sol & bad
Smält smöret med Dumlen och den mörka chokladen i en kastrull. Tycker att det blev en riktigt maffig och lyxig kladdkaka så därför valde jag att kalla den för "deluxe"-kladdkaka
Men, den här gången blev det serverat med lax och grönsaker vilket passade mycket bra till. Nåt som jag velat göra länge men inte gjort, eftersom jag inte haft någon stavmixer, var blomkålsmos så nu var det äntligen dags
Nu när ni är som mest trötta på choklad, kola och julgodis kommer jag med ytterligare ett recept, inte jättebra tajming men jag tänkte att jag lägger ut receptet på denna lättbakade radiokaka innan jag glömmer det
Rostad vitlök går inte att jämföra med orostad. Det godaste blomkålsmoset jag någonsin ätit. I med grädde, smör, riven parmesan, persilja, rostade vitlöken, salt och peppar
Det är så otroligt gott och lättbakat att jag kände att jag bara måste dela med mig av receptet. Dela upp degen i bitar med en degskrapa eller kniv och lägg på ett bakplåtspapper
I en klassisk ungersk gulasch har man även potatis, men det finns inte med här. Denna kycklinggulasch kan man äta som soppa eller som en gryta, beror helt på hur mycket man späder ut den
Servera varm med vaniljglass, eller varför inte kall med bär och grädde, njut. Häll ner smeten i en bröad form, på cirka 24 cm i diameter och med löstagbar botten
Lägg blomkålen i en microtålig skål med lock. Häll i grädden och på med locket. Mixa blomkålen med en stavmixer, klicka i lite smör och tillsätt eventuellt mer grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.