Smältsmöret till smeten och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker fluffigt, tillsätt mjölk och smör. Smältsmöret till toppingen och rör ihop tillsammans med havregryn och socker
Rör ner smältsmör, mjölk och rivet citronskal. 100 g smör. 1Blåbärsmuffins100 g smör 2 ekologiska ägg 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl ekologisk mjölk 3% 1 st citron, skalet 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 200 g frysta blåbärSätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- 25 grader)
Smältsmöret i en kastrull. Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt sedan lite smör i taget under fortsatt omrörning med gaffel tills du får en smulig konsistens
Smältsmöret i en kastrull och låt smöret svalna något. Rör i mjölk och smältsmör. 100 g smör. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt, gärna med elvisp
Tillsätt det smältasmöret. Det blev inte så förfärligt många, eftersom det finns en hel del annat kul att titta på i skogen, men det räckte till en omgång smarriga blåbärsmuffins