Blåbärsglass
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Blåbärsglass

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 port
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 msk erytritol (valfritt)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ tsk kardemumma
  • ½ citron, zesten
  • 230 g mascarpone
  • 170 g frysta blåbär

Beskrivning

    Ta ut blåbären från frysen. Vispa grädden och ställ åt sidan.

    Vispa äggulor, sötning, vanilj, kardemumma och citronzest fluffigt i en separat skål. Blanda i mascarponeosten och sedan den vispade grädden.

    Vänd de halvtinade blåbären i smeten. Häll i en skål eller burk med lock och ställ i frysen.

    Rör om var femtonde minut tills glassen är klar. Det tar cirka 1–1,5 timme.

    Tips
    Testa gärna med hallon i stället för blåbär för ännu färre kolhydrater, cirka 3,5 g per portion. Det går även bra att använda naturell färskost eller ricotta i stället för mascarpone.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.