Bläckfisk recept

24 Spara
Friterad bläckfisk med aioli

Friterad bläckfisk med aioli

Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfisken med såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar
0 Spara
Bläckfiskar i blomkålshav

Bläckfiskar i blomkålshav

Smält smöret i en kastrull och häll sen i mjölken. Servera bläckfiskarna med ett riktigt hav av mos. Om du färgar moset med blå karamellfärg så får bläckfiskarna riktigt skönt vatten att doppa sig i
7 Spara
Insalata frutti di mare

Insalata frutti di mare

Tina bläckfiskringarna. Skölj och klappa dem torra med hushållspapper. Stek bläckfiskringarna i olivolja tills de har fått färg i en riktigt het stekpanna
7 Spara
Cataplana på skolkockens vis

Cataplana på skolkockens vis

400 gram fryst skaldjursmix (musslor, räkor, bläckfisk). 2 dl torrt vitt vin. 2 dl vitt vin. Gör en marinad på vitt vin, finhackad piri piri, pressad vitlök och saften samt rivet skal från 1 lime. Blanda sedan ner chorizo och prosciutto, låt blandningen fräsa under 3-4 minuter innan vinet slås på. 2 dl torrt vitt vin. 2 dl vitt vin
0 Spara
Bläckfisk

Bläckfisk

Bläckfisk. 25 Februari 2016 /. 23. 19 /. Inredning,. Ytligheter,. detaljer. /. Permalink /. 7. Denna vackra ljusstake har skapat ett stort ha begär
0 Spara
Wokad bläckfisk – Chao you yu

Wokad bläckfisk – Chao you yu

Wokad bläckfisk – Chao you yuPortioner. Häll i och hetta upp resten av jordnötsoljan i woken. Lägg först i torkad chili, tillsätt sedan soja och salt, och woka så att man känner en doft av chili
0 Spara
Gös och bläckfisk med blomkål

Gös och bläckfisk med blomkål

Gös och bläckfisk med blomkålPortioner. Gös. Filea gösen och ta av skinnet, som sparas. Friterat gösskinn. Värm de ugnsbakade svartrötterna och gösskinnet i ugn på låg temperatur
15 Spara
Pluras paella

Pluras paella

Värm kycklingbuljongen i en kastrull och tillsätt saffran. Bryn sedan kycklingdelarna i paellapannan, ta upp dem och låt löken gå mjuk i samma panna, den ska inte brynas
9 Spara
Äkta skaldjursmarinara

Äkta skaldjursmarinara

Smält smöret i en stekpanna och sautera bläckfisken, räkorna och fisken i omgångar, ca 1-2 minuter vardera under omrörning. 125 g små bläckfiskar i skivor
8 Spara
Cataplana

Cataplana

bläckfisk. Skiva lök och paprika. Pressa vitlök. Koka ihop lök, paprika och vitlök med olivolja och tomater i en större kastrull med lock
Sökförslag och sidor