Skålla och skala tomaterna. Rensa och skölj bläckfisken noga. Klappa bläckfisken torr. Fyll bläckfiskarna och förslut dem med stora tandpetare eller grillpinnar
Fyllda gratinerade tomater lagar man lite var stans men kanske framförallt i Spanien och Italien. Men dagens tomater fick bli fyllda med spanska smaker
Hemma hos oss brukar vi ofta ha lite olika sorters skaldjur i frysen och den här gången hade vi tigerräkor och bläckfiskringar så då använde jag mig av det i pastan
Skålla tomaterna, ta bort fröhusen och hacka tomterna, lägg ner i skålen. Jag fick en idé om att göra fylld bläckfisk och fokuserade först på att hitta själva bläckfisken
Sedan häller jag i kungsräkorna och bläckfiskringarna. Även den eventuella vätskan (egentligen en vinskvätt) från stekningen av räkorna och bläckfisken går ner i buljongen
Vissa håller strängt på att inte blanda kött och skaldjur och vill du göra en rent maritim paella passar det bra att ta med bläckfisk och havskräftor i stället för kyckling