600 g ryggbiff eller vilt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd chili Smör 2 msk koncentrerad kalvfond 1 dl vatten 1,5 tsk kinesisk soja 1 tsk sambal oelek 2 dl lätt crème fraiche ca 30 g choklad, minst 70%. 4 Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. 600 g ryggbiff eller vilt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd chili Smör 2 msk koncentrerad kalvfond 1 dl vatten 1,5 tsk kinesisk soja 1 tsk sambal oelek 2 dl lätt crème fraiche ca 30 g choklad, minst 70%
Stek lövbiff och lök i smör i en stekpanna. Som den här snabba biffgrytan som jag stekte potatis till. När jag kokade potatis till gårdagens vegetariska böngryta passade jag på att koka extra, när jag ändå höll på, som jag sedan alltså stekte till biffgrytan
smör eller margarin. BIFFGRYTA MED GRÖNT. smör eller margarin. Fräsch och läcker ser köttgrytan ut om man på toppen lägger säsongsfärska grönsaker, färdigkokta i en kastrull vid sidan om köttet eller överst i köttgrytan, alldeles mot slutet av tillagningen
Bryn smöret och stek först köttet några minuter så det får lite färg. Lättlagad biffgryta med ädelost 2 port. 3 msk smör. Lättlagad biffgryta med ädelost 2 port
Afrikansk biffgryta bjöd pappa på i helgen. Men nu är det så att receptkortet han använde härstammar från 70-talet och då kunde det visst heta afrikansk gryta med exotiska kryddor som nejlika, kajennpeppar och ingefära, plus att man ”om möjligt” ska använda jordnötssmör. 3 msk smör (jordnötssmör om möjligt). 1 msk smör (jordnötssmör). Hetta upp jordnötssmöret (3 msk) i en gryta och fräs kött och grönsaker väl under några minuter. Blanda jordnötssmör (1 msk) med vetemjöl och rör ner i grytan. 3 msk smör (jordnötssmör om möjligt). 1 msk smör (jordnötssmör)
Då blev den en Biffgryta med garam masala, enkelt men gott. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Fräs vitlök, tomatpuré och alla kryddor i smör, häll på grädden