) grönsaksfond på marknaden som inte bara är avkok på selleri och purjolök utan faktiskt har rejält med kropp och smak och som funkar perfekt i vegansk matlagning för att ge den där runda och djupa smaken som annars ofta saknas
Tack vare det senare ligger det nu en blågrå rök i stil med Lützendimman i alla rum, fönster och balkongdörr står på vid gavel och den där omisskännliga lukten sprider sej från köket
Finhacka lök och vitlök. Häll över olja och soja samt rörsocker samt en kvist rosmarin. Blanda med resten av smöret samt chilipulver, rökt paprikapulver, worchestershire sauce, salt och peppar
Stek potatisbitarna tills de är gyllenbruna, krydda medrosmarin, timjan, salvia, salt och peppar. Vi har verkligen inga problem med att strosa runt i den stan, njuta av allt folkliv, upptäcka nya restauranger och små mysiga affärer, promenadvänligare storstad får man leta efter
Nu blev den lite lös i konsistensen eftersom jag inte ville reda den med mjöl. Tillsätt vatten och buljongtärningar, fond,timjan, rosmarin, soja samt vinet
Krydda gärna potatisen medrosmarin utöver salt och peppar. Biffarna serveras medmed ugnsrostade rotfrukter, klyftpotatis och kantarellsås med rostad lök som god frasig topping
Jag kallar det här för europeisk fusion-food, Toskansk Bistecca alla Fiorentina möter Fransk bistro med hederliga svenska råvaror (förutom det amerikanska högrevet som jag valt då det har bättre fettstruktur för att grillas än svensk biff)