När det vankas biffar eller köttbullar här hemma gör jag det enkelt för mig. Dessutom sköter dom ju sig själva i ugnen medan man vispar ihop såsen och kokar potatis
Vi doppade våra biffar i en kall vitlökssås och pressade lime över och med en grönsallad a'la kylskåpsrensning till blev vi både mätta och synnerligen belåtna
Medansbiffarna steks, skiva lök och morot tunt. Lägg lök i en bunke tillsammans med köttfärsen. Krydda medoregano, basilika, timjan, salt och svartpeppar
Finhacka vitlök och rödlök och blanda i. Servera med t ex ris och en god tomatsås. Forma smeten till 12 pannbiffar och stek på svag värme (annars kladdar osten) i stekpanna. 1 klyfta vitlök. 1 röd lök. 1 tsk oregano
Hacka örterna och rör ner oregano, persilja och gräslök i potatisen. Finhacka lök och skiva vitlök, lägg sedan i bunken (nu kan du mixa lite med en stavmixer för att slippa bitar)
Hacka örterna och rör ner oregano, persilja och gräslök i potatisen. Finhacka lök och skiva vitlök, lägg sedan i bunken (nu kan du mixa lite med en stavmixer för att slippa bitar)
Smör som blandas med pressad vitlök och allehanda örter. Nyligen prövade vi en variant med kapris i - och ett annat sätt att göra den på än vi brukar (se här)