Biff med lök nötfärs recept

Biff med Citronbräserad Lök, Aubergine och Haydari

Biff med Citronbräserad Lök, Aubergine och Haydari

Hemma blir det numer bara nymald nötfärs från Hälsingestintan som satsar helt på gräsbetesdjur. Idag bjuder jag på en ny variant av BiffmedLök, den här gången med Turkiska smaker
Köfte-turkiska biffar

Köfte-turkiska biffar

Serverade dessa med Tarator sås-tahinisås. Vi grillade köfte, kryddiga turkiska biffar. Denna sås äter man oxå med falafel
Ostfyllda biffar med pastasallad

Ostfyllda biffar med pastasallad

Blanda salladen med tomater, lök, olivolja, vatten och vinäger. Lägg resten av biffarna ovanpå. Krydda med salt och peppar
Biff Lindström i gräddsky

Biff Lindström i gräddsky

Servera biffarna tillsammans med skyn, kokt potatis, morotsstavar, extra kapris att strössla uppepå och ett härligt stort gäng med inlagd gurka
Biff à la Lindström

Biff à la Lindström

Smaka av med salt och peppar. Tillsätt löken till havregrynsblandningen. Blanda ner nötfärs, rödbetor och kapris i havreblandningen och arbeta till en smidig smet
Grekiska biffar i ugnen med klyftpotatis

Grekiska biffar i ugnen med klyftpotatis

Blötlägg brödet, i vatten (går även bra med rött vin om det finns) krama ur vätskan, smula det och blanda med de andra ingrediensern till biffar
Biff à la Lindström

Biff à la Lindström

Blanda snabbt ihop färsen med äggulor, lök, rödbetor och kapris utan att färsen binder ihop och blir fast
Biff à la Lindström

Biff à la Lindström

Forma stora biffar och stek dem omedelbart. Blanda köttfärs, salt, kryddor, rödbetor, ättiksgurka, kapris och lök
Ostfyllda biffar med god sås

Ostfyllda biffar med god sås

finhacka löken. Jag lagade så goda biffar som jag fyllde med min favorit ost, Blue alp. Forma åtta stora biffar och lägg en bit ost i varje biff
Skogens biffar med rostade rotsaker, tzatziki och granatäppelsallad

Skogens biffar med rostade rotsaker, tzatziki och granatäppelsallad

Skogens fetaostbiffar300 g nötfärs 300 g älgfärs 1 ägg 1 dl vispgrädde 1 msk köttfond 1 gul lök, finhackad 1 rödlök, finhackad 1 klyfta vitlök, finriven/pressad 1 krm chiliflakes 1 msk färsk timjan, finhackad 1 krm vitpeppar 1 tsk svartpeppar 2 tsk salt 150 g fetaost, smulad 2 msk olja 50 g smör. 1Tzatziki3 dl turkisk yoghurt 0,5 gurka, riven och avrunnen 0,5 tsk salt, till gurkan 2 klyfta vitlök, finrivna/pressade 1 msk olivolja 1 msk citronsaft 0,5 krm chiliflakes salt peppar. 1Granatäpplesallad20 g bladspenat, grovhackad 20 g rucolasallad 0,5 gurka, hackad 10 körsbärstomater, delade 1 rödlök, finstrimlad (liten) 0,5 granatäpple 1 tsk olivolja 1 tsk citronsaft 1 tsk äppelcidervinäger salt peppar
Biff  av fårfärs

Biff av fårfärs

Hacka löken och blanda alla ingredienser med fårfärsen. Fårfärsen är godare och är också fin att använda som bladfärs med nöt
Biff à la Lindström

Biff à la Lindström

Servera Biff à la Lindström med ugnsrostad klyftpotatis. Lägg upp på fat, täck över med folie och håll varma eller servera direkt