Det är urtrist att vika tvätt. Det gör jag alltid framför tvn. Den här lördageftermiddagen lyckades jag zappa in på en kanal som visade en brittisk kock - Rhodes - som stod i stekande sol i Bengali, Indien, och lagade mat
För även om det fanns Cantillonbuteljer som jag aldrig tidigare sett, Dupontöl från svunna tider och öl från utdöda bryggerier som jag gärna skulle beta av så var det två flaskor som verkligen fick hjärtat att slå frivolter och blodet att rusa likt bengaliska hästar
Idag kommer jag inte äta någon kanelbulle, då jag ska äta massa Eid-mat och bengaliska sötsaker,dagen till ära gjorde jag iallafall bakad kanelbullegröt med mandel/kanelfyllning
[ Inlägget innehåller annonslänkar ]. En favorit i repris - Food Tours Stockholm. Förra gången jag och älskling åkte till Stockholm tillsammans tog vi en matrunda på Södermalm (detta inlägg)
Följ mig när jag sänder live på Bengalisk kulturnatt Eriksbergskolan i Uppsala. Det var ca 200 gäster inbjudna och jag blev inbjuden av Arif och Ahmed som var med och anordnade denna kväll
. Lagade den godaste middagen på länge här. Blev en hälsosam variant av friterad ris på bengaliskt vis som mamma brukade göra förut och som jag åt typ VARJE dag, och sen en kycklingröra med smak av vitlök, citron och chili
Det var en politisk grupp på högerkanten, MSE, Movimento Sociale per l’Europa, som demonstrerade mot någonting annat, taktfast skanderade slagord och tände bengaliska eldar
Värm de torra linserna i en tjockbottnad gryta 1. 2 minut. Tillsätt riven lök, ingefära, kryddor, vitlök, salt, citronsaft och så mycket vatten att det täcker