Vi har tänkt göra den här rätten ända sedan i torsdags eller när det nu var, men det har blivit annat så idag fick det äntligen bli ugnsrostade grönsaker i ugn, benfriafläskkotletter och mammas fantastiska vitlökssås
På vardagskvällar eller när man har bråttom känns inte den kompakta steken som ett direkt lämpligt alternativ, för att dra ner på tiden men fortfarande ha kvar samma goda smak kan jag tipsa om att istället använda benfrifläskkotlett
Egentligen passar detta utmärkt som helgrätt eller söndagsmiddag också, men har man hittat billiga fläskkotletter blir detta en supergod middag en vanlig vardag
Igår testade vi nått nytt till middag, himmelska fläskkotletter. 8 st benfriafläskkotletter. Sätt ugnen på 175 C och lägg de råa fläskkotletterna i en ugnsform. Häll blandningen över de råa kotletterna och grädda i ca 2 timmar i ugnen. 8 st benfriafläskkotletter
Men de absolut godaste kotletterna, vare sig du köper dom med ben eller benfria är dom som får bräsera i en god buljong så dom blir riktigt möra, smakrika och saftiga
4 4 port ris 1 rödlök 1 msk smör eller margarin 4 skivor benfriafläskkotletter 2 dl vatten 2 tsk majsstärkelse 1/2 kyckling- eller köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 10 urkärnade plommon 2 lagerblad 2 tsk kinesisk soja 1 gurka Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
benfriafläskkotletter. Medan detta puttrar så bankar du ut fläskkotletterna. När fyllningen kokat ihop ordentligt lägger du fyllningen på kotletterna och viker ihop dem och fäster med tandpetare
Här får ni recept på goda salsamarinerade kotletter. Finputsa eventuellt kotletterna från fett. Torka av kotletterna från överflödig marinad och grilla eller stek dem efter eget tycke
Ta fram din fläskkotlett och en ugnsfast form, stick hål/fickor i kotlett med en vass kniv. Gnugga in örtoljan över hela kotlettbiten och tryck in den i fickorna