1 dl chilisås. Sätt ugnen på 225ºC. Svetta av den finhackade löken i en het stekpanna med lite smör. Strimla baconet och bryn det krispigt i het stekpanna
Ha i chilisåsen och svartpepparen. Ingredienser600g köttfärs400g bacon1 lök3 msk chilisåspepparFyllning i gratängenChampinjoner så det täcker botten1/2 Squash i 2mm skivorRiven ostÄggstanning3 ägg2 dl röd mjölk1 dl gräddePepparGör så härSkär löken och stek löken i stekpannan. 3 msk chilisåspeppar
Blomkålsris, mos och annat man kan göra är förstås gott men den här gången blev det en gratäng på blomkålen- gott ihop med en krämig sås med bacon och chilisås
Tillsätt chilisås och valfri mängd peppar. Skär löken och stek i panna. klipp bacon och stek lätt. Lägg i köttfärs och stek med de övriga ingredienserna
Koka upp grädde, tillsätt yoghurt och chilisås. (4 port) 3 dl turkisk eller grekisk yoghurt500 g köttfärs140 g bacon2 dl matlagningsgrädde6 msk chilisås1 pressad vitlöksklyfta1 burk skivade champinjoner, 400 g50 g riven ost400 g pastaskruvarSätt ugnen på 200ºC. 6 msk chilisås