1. Koka valfri mängd pasta
2. Skala och finhacka lök och vitlök
3. Skölj och skiva svampen
4. Fräs lök, vitlök och svamp i oljan i en gryta
5. Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Låt sjuda under lock i 10 min
6. Tillsätt bönor, basilika och pastan och låt allt bli genomvarmt
Späd med grädde, vatten och viltfonden. Blir såsen för tjock späd med mjölk eller vatten. Stek ur vattnet ur svampen, tillsätt smör och lök, fräs tills löken mjuknat
Låt sjuda ihop till en sås och smaka av med salt och peppar. Salta och peppra. 1 Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. 2 Häll grädde i en kastrull och smula ner osten. 3 Värm olja i en stekpanna och stek lök ochsvamp tills något mjuka. 320 g pasta
400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon). 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris). 1 gul lök, stor 4 vitlöksklyftor 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon) 1 burk kokosgrädde á 400ml 3 msk tamari (eller annan soja) 2 msk färsk basilika, finstrimlad 2 msk färsk oregano, finhackad 2 msk färsk timjan, finhackad 160 g färsk bladspenat 2 msk olivolja, till stekning Salt svartpeppar. 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris) färska basilikablad (valfritt)
Börja medsvampen. Häll av pastanochoch vänd runt i såsen tillsammans med finhackad persilja. Under tiden som såsen puttrar ihop, koka upp rikligt med saltat pastavatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.