Bästa veganska kladdkakan!
catrineyngbro
catrineyngbro

Bästa veganska kladdkakan!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Det här är ett recept på en riktigt god vegansk kladdkaka. Den är fast i faknerna och precis så där kladdig som man vill att en kladdkaka ska vara i mitten.
  • Kategori: Bakverk, Veganska bakverk
  • Ursprung: veganskt
  • Servings: 8 bitar
  • Calories: 464 kcal
  • Ingredients
  • 3 dl socker
  • 1 dl kikärtsspad
  • 0,75 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g smält växtbaserat smör
  • ev smör och ströbröd till formen

Beskrivning

    Gör så här:
    Sätt ugnen på 175°C.
    Häll socker och kikärtspad i en bunke och blanda. Rör inte mer än nödvändigt, då kan kakan bli torr och tråkig.
    Tillsätt kakao, vetemjöl, vaniljsocker och salt och blanda lätt.
    Häll i det smälta smöret och blanda till en jämn smet.
    Häll smeten i en springform eller en smörad och bröad pajform.
    Grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna och lite vobblig i mitten.
    Ställ in i kylen tills kakan har stelnat.
    Servera gärna med vispad grädde och färska bär.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.