Rör ner bärsaften/massan samt smöret, skär det gärna småbitar. Tjingeling,. Sommaren är här och det kommer att publiceras en hel massa recept på bloggen innehållande frukt och bär
Häll tillbaka bärsaften i kastrullen tillsammans med hälften av sockret. I år har jag inte alls tagit hand om våra röda vinbär som jag brukar, beroende på att matkällaren redan är full av saft och gelé från förra året
Amerikanska blåbär är lite sötare i smaken och släpper inte ifrån sig lika mycket bärsaft och jag har därför 2 olika mått som jag använder mig av i receptet
Krama ur gelatinbladen och lägg dem i bärsaften, värm på svag värme tills gelatinet smält. Blanda grädde, cream cheese, socker, vaniljsocker, citronsaft och bärsaft
Citron, kanel eller bärsaft funkar också som smaksättare. Vad passar bättre efter en tur i pulkabacken eller en vintrig långpromenad än att slå sig ner framför brasan med en värmande äggtoddy
Det enda jag nu vill tillägga, innan jag ger er receptet, det är att jag tog undan en deciliter bärsaft från de tinade hallonen, vilken jag ville ha till gelé på tårtan jag skulle baka
1 dl strösocker per 1 dl bärsaft. Plocka och skölj bären. Lägg dem i en syltgryta och sätt på värmen. Häll på precis så mycket vatten att de inte bränner vid innan de ger ifrån sig sin egen saft
Faktum är att man kan göra sin egen somriga bärsaft alldeles oavsett årstid. Om man ska vara petig är det väl inte direkt saftsäsong så här års, men det är ett fruktansvärt tråkigt sätt att se på saken